foto: Maud Schoonen

ToBe Jeugdtheaterschool Toen het oorlog werd

EGM Architecten, Wilgenbos Dordrecht / 3, 4 en 5 mei 2019 om 21.00 uur

Kaarten kosten € 5,- voor volwassenen en € 3,- voor jongeren onder 20 jaar. Reserveren kan online Reserveer

Jongeren uit Dordrecht verdiepten zich onder leiding van theatermaker Themba Schmitz in de geschiedenis van Dordrecht ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling Toen het oorlog werd.

Samen met het publiek zoemen we in op onze stad, een maquette van karton. Van de aanval op ons eiland tot het schuilen in de trapkast. Deze energieke, beeldende voorstelling vol dans en muziek neemt je mee terug in de tijd.

Tijdens de tiende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig 34 voorstellingen gebaseerd op gesprekken tussen jongeren en ouderen over de oorlog. Van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Credits

Regie: Themba Schmitz
Spel: Soeta Elsman, Rosalique Stolker, Juliette Jumelet, Lotte Hendriks, Senna Roos, Jasmijn van der Sijde, Floor ter Meulen, Nerma Begtasevic, Loïs Verheij, Ruby Bal
Beeld: Marjolijn Gunst
Zang: Maud Schoonen
Dans: Lisa Dammiaans
Licht & geluid: Sven Oudenaarden
Productie: ToBe Projectbureu
Met dank aan: de verhalenvertellers en EGM Architecten Dordrecht