ID Theatre Company i.s.m. het Theaterschip Lege stoelen

De Brink Deventer / 4 mei 2019 vanaf 21 uur en 5 mei 2019 vanaf 13 uur

Toegang is gratis. Reserveren is niet nodig.

Jongeren uit Deventer verdiepten zich onder leiding van theatermaker Marjan Barlage in de geschiedenis van Deventer ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de straatperformance Lege stoelen.

Midden op een plein staan tafels en aan elke tafel zit een jong iemand tegenover een lege stoel. Wilt u weten wie er op die lege stoel heeft gezeten? Tijdens deze straatperformance nodigen spelers de mensen uit aan hun tafel, om ze getuige te laten zijn van dit antwoord.
U kunt op 4 mei doorlopend tussen 21:05 en 22:00 uur en op 5 mei doorlopend tussen 13:00 en 15:00 uur plaatsnemen op een lege stoel.

Tijdens de tiende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig 34 voorstellingen gebaseerd op gesprekken tussen jongeren en ouderen over de oorlog. Van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Credits

Regie: Marjan Barlage
Choregrafie: Sassan Saghar Yaghmai
Regie-assistent: Elena Lachininoto en Tom Strik
Spel: Jongeren van de theaterschool in Deventer en ISK
Productie: ID Theatre Company
Met dank aan: Alle ouderen die hun verhaal met ons wilde delen. Erik Jan Post, Rozemarijn Braeken, Kasper Scholten, Teresia Elzinga (ISK Etty Hillesumlyceum het Stormink), Allard van Lenthe, Academie voor Theater en Dans Amsterdam, gemeente Deventer en Humanitas Deventer