74 pers.

Jong Laagland

Genre: Jongerenvoorstelling

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2016 Sittard

Van Buchten naar Birkenau…

De gruwelijkheden en verhalen rondom de Jodenvervolging kennen we allemaal. Maar het lot van zigeunerfamilies in de tweede wereldoorlog is minder bekend. Toch kennen we ook bijna allemaal de foto van het meisje dat ooit werd aangezien als boegbeeld voor de Jodenvervolging. Het Joodse meisje dat niet Joods was. Geboren in Buchten en haar hele leven op reis, tot zij en haar familie bij een razzia in Eindhoven gedwongen werden een andere reis te maken en ze letterlijk van de aardbodem verdwenen. Haar naam? Anna Maria, roepnaam: Settela.

In 74 pers. wordt het indrukwekkende verhaal rondom deze verdwenen familie als uitgangspunt gebruikt. In een theatrale zwerftocht door Sittard nemen theatermaker Niels Lemmens en 12 spelers van Jong Laagland hun publiek mee op reis, van een vergeten verleden tot in het heden. Verhalen van toen, verteld door Limburgse jongeren van nu.

Een voorstelling over rasvergissing, zwerversbestaan, vooroordelen, kampbewoners en gebrandmerkte zielen.

Met dank aan: Peer Boselie, Wil Brassé en Gemeente Sittard-Geleen.

Regie: Niels Lemmens
Spel: Marlie Baselmans, Bas Beckers, Britt Beckers, Max Caanen, Isadora Coumans, Lisa Fresen, Robin Friesen, Laura Nicoll, Pepijn Pi, Sophie Pirisi, Rafke Swennen en Josje Veugen.
Muzikale ondersteuning: Baroesjko, Adell Trio, Koperpoets

Reageren is uitgeschakeld.